Kjøtt(frie)boller
Kjøttfrie kjøttboller som er fulle av smak og næringsstoffer kan være like gode som den kjøttbaserte varianten. Disse er offisielt godkjent for bruk på spaghetti! 🍝
Ingredienser
0,5 løk
200 g bønner, kokt
3-4 sopp etter eget valg
olivenolje
en håndfull havre
1 stk søtpotet, kokt
100 g quinoa, kokt
2 egg
pepper
1 ss fungi Umami Salt
1 ss fungi Original
mel (valgfritt, hvis konsistensen er for grøtaktig)
Saus
oliven olje
2 fedd hvitløk
4-5 sopp etter eget valg
1 boks hermetiske tomater
salt
pepper
Fremgangsmåte
1 Kok bønnene og quinoaen
2 Hakk søtpoteten og kok den
3 Hakk løk og sjampinjong i større biter
4 Bland den med (avkjølt) quinoa, bønner og søtpotet i en blender
5 Tilsett fungi Original, fungi Umami Salt, olivenolje og pepper
6 Tilsett eggene og litt mel hvis du trenger det
7 Form små boller og stek på 180 grader i ca 40 minutter
8 For å lage sausen, stek hvitløken i olivenolje og tilsett soppen
9 Når soppen er ferdig tilsetter du tomat, pepper og salt
10 Bland med en stavmikser
11 Legg kjøttbollene i kasserollen og kok i 5 minutter
12 Server med pasta