Gresskarsuppe

Ingredienser

olivenolje

2 løk

2 fedd hvitløk

grønnsaksbuljong

pepper

1-2 ss fungi Sort Peppersaus

1/2 ss fungi Umami Salt

2 dl fløte (vanlig eller plantebasert)

150 g revet parmesan (bruk næringsgjær for en plantebasert versjon)

1/2 ovnsbakt Hokkaido-gresskar

Fremgangsmåte

1 Skjær Hokkaido-gresskaret i to og fjern frøene

2 Skjær det i 2-3 cm brede skiver

3 Smør med olivenolje og honning (valgfritt)

4 Dryss med fungi Umami Salt

5 Stek i ca 20 min på 180C i ovnen

6 Kutt og fres løken i olivenolje, tilsett hvitløk når løken er gyllen

7 Tilsett grønnsaksbuljongen

8 Når gresskaret er klart, fjern skallet og tilsett til suppen. Bland med en stavmikser

10 Tilsett fungi Sort Peppersaus og pepper og kok i noen minutter

11 Tilsett fløte og parmesan og kok opp

Forrige
Forrige

Pastinakkpure

Neste
Neste

Gresskarpasta