fungi Risotto

fungi Risotto

Ingredienser

12 dl vann

2 stk terninger grønnsaksbuljong

4 ss smør

2 stk sjalottløk ( i tynne skiver)

2 ts fungi Umami Salt

1 ts pepper

250 g sopp

4 ts fersk timian

2 ss fungi Original eller Sort Pepper

4 dl risottoris, arborio

1 dl tørr hvitvin

250 g parmesan (revet)

Fremgangsmåte

1 Kok opp vann og tilsett buljongterningene.

2 Stek løken sammen med salt og pepper i halvparten av smøret på middels/høy varme i ca 3 minutter.

3 Tilsett sopp og fungi.

4 Stek soppen til den har fått litt farge. Rør av og til.

5 Tilsett timian og risottoris, og rør godt.

6 Etter ca 1 minutt, hell på hvitvinen og la det koke til all vinen er absorbert.

7 Tilsett litt buljong og la det koke opp før du tilsetter mer. Fortsett slik til risen er kokt.

8 Smak på risen underveis. Føles den klar før all buljongen er brukt opp er det bare å helle ut resten.

9 Rør inn resten av smøret og parmesanosten.

Forrige
Forrige

fungi Kantarellstuing

Neste
Neste

fungi Stekte Aspargesbønner med Nordisk Ponzu