fungi Risotto
Ingredienser
12 dl vann
2 stk terninger grønnsaksbuljong
4 ss smør
2 stk sjalottløk ( i tynne skiver)
2 ts fungi Umami Salt
1 ts pepper
250 g sopp
4 ts fersk timian
2 ss fungi Original eller Sort Pepper
4 dl risottoris, arborio
1 dl tørr hvitvin
250 g parmesan (revet)
Fremgangsmåte
1 Kok opp vann og tilsett buljongterningene.
2 Stek løken sammen med salt og pepper i halvparten av smøret på middels/høy varme i ca 3 minutter.
3 Tilsett sopp og fungi.
4 Stek soppen til den har fått litt farge. Rør av og til.
5 Tilsett timian og risottoris, og rør godt.
6 Etter ca 1 minutt, hell på hvitvinen og la det koke til all vinen er absorbert.
7 Tilsett litt buljong og la det koke opp før du tilsetter mer. Fortsett slik til risen er kokt.
8 Smak på risen underveis. Føles den klar før all buljongen er brukt opp er det bare å helle ut resten.
9 Rør inn resten av smøret og parmesanosten.