Gresskarpasta
Ingredienser
2 løk
2 fedd hvitløk
2-3 ss tomatpuré
olivenolje
1 ss fungi Umami Salt
pepper
1-2 ss fungi Sort Peppersaus
2 dl fløte (vanlig eller plantebasert)
150 g revet parmesan (bruk næringsgjær for en plantebasert versjon)
1/2 -1 ovnsbakt Hokkaido-gresskar (avhengig av størrelse)
Fremgangsmåte
1 Skjær Hokkaido-gresskaret i to og fjern frøene
2 Skjær det i 2-3 cm brede skiver
3 Smør med olivenolje og honning (valgfritt)
4 Dryss med fungi Umami Salt
5 Stek i ca 20 min på 180C i ovnen
6 Kutt og fres løken i olivenolje, tilsett hvitløk når løken er gyllen
7 Tilsett tomatpuré og litt vann
8 Når gresskaret er klart, fjern skallet og tilsett til sausen. Bland med en stavmikser
10 Tilsett fungi Umami Salt, fungi Sort Peppersaus og pepper og kok i noen minutter
11 Tilsett fløte og parmesan og kok opp
12 Kok litt pasta etter eget valg og nyt