fungi Hjemmelaget Nutella
La oss feire Nutelladagen ved å lage din egen sunne versjon - mer næring, mer smak, mindre sukker.
Ingredienser
300 g ristede hasselnøtter
0,25-0,5 ss fungi Umami Salt
100 g mørk sjokolade (du kan bruke et melkefritt alternativ)
2-3 ss lønnesirup (eller honning)
Fremgangsmåte
1 Legg hasselnøttene på et stekebrett og stek i 12-15 minutter ved 180 grader.
2 Fjern fra ovnen og la det avkjøles litt.
3 Overfør til et stort kjøkkenhåndkle og bruk hendene til å rulle nøttene rundt og fjerne det meste av skallet.
4 Tilsett hasselnøttene i en foodprossessor og blend på lav hastighet til nøttene får en smøraktig konsistens.
5 Smelt mørk sjokolade.
6 Tilsett smeltet sjokolade til nøttesmøret litt om gangen og bland igjen.
7 Tilsett fungi Umami Salt og lønnesirup og bland igjen (tilpass etter smak).